Gratis verzending vanaf 14,95 & voor 15.00 uur besteld morgen in huis.

Een ijsje kan altijd!

Een ijsje kan altijd!

Een gastblog @Momklovesfood

Wat hebben we een heerlijke zomer gehad, met elkaar veel buiten geweest en op avontuur in de mooiste plekjes van Nederland, eigenlijk vooral veel genoten van de kleine dingen.

Wij kunnen ons ook uitstekend vermaken in de achtertuin om bijvoorbeeld een tent op te zetten, te schommelen of lekker in een bad te plonsen.

Tijdens onze uurtje in de schaduw op de warme dagen ben ik wat gaan experimenteren met ijsjes maken! 

Al is de herfst op komst het volgende recept ook super lekker als dessert of als verwen tussendoortje op de woensdagmiddag. 

Wat heb je nodig:

  • Yoghurt (Griekse)
  • Seizoensfruit
  • IJs lolly vormen

Tip: voor een eigen gemaakte ijsje: gebruik flexibele vormen van silicone. Door de flexibele vorm kan je het ijsje makkelijk uit zijn vorm halen. Deze vrolijke vormen vond bij de plaatselijke supermarkt.

MOVE. Kidswear

Aan de slag:

Spoel de vormen af en leg wat losse stukjes fruits in de vorm. Vul de vormen vol met Yoghurt. 

Hiervoor gebruik ik een kleine eetlepel. Als de vormen redelijk gevuld zijn, de vormen wel even uittikken om de luchtbellen te verwijderen. Vervolgens nog wat fruit erbij, de vormen afsluiten en de vriezer in. 

Nog even belangrijk dat het stokje goed bedekt is met het ijs anders komen ze niet goed uit de vorm.

We hebben de ijsjes een aantal uur in de vriezer gehad en toen waren ze meer dan klaar voor een kwaliteitscontrole door een vakkundige jury...


De volgende ijsjes liggen al klaar in de vriezer dit keer meer fruiten en diksap, altijd fijn om een kleine traktatie achter de hand te hebben.

Op naar een fijn najaar met hopelijk mooie zonnige najaarsdagen.

Liefs Momklovesfood.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je bestelling.