Gratis verzending vanaf 14,95 & voor 15.00 uur besteld morgen in huis.

MOVE. 8 online kooptips

MOVE. 8 online kooptips

Het kopen van kinderkleding blijft een lastige opgave… Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kind er altijd leuk en hip uitziet, maar dit kan flink wat schade achterlaten in de portemonnee. Kinderen groeien namelijk snel, waardoor ze misschien minder lang plezier kunnen hebben van een kledingstuk dan je als ouder aanvankelijk zou willen. Om dit probleem te verhelpen heeft MOVE. hieronder een aantal tips samengesteld, die je in acht kan nemen tijdens het kopen van het volgende kledingstuk van jouw kind!

Online kinderkleding kooptips

Koop de juiste maat

Logischerwijs denken we als ouders dat het kopen van een maatje groter, onder het mom van: “dan kan mijn zoon het langer aan” de oplossing is. Het nadeel hiervan is echter dat de kleding na de aanschaf niet comfortabel draagt en jouw zoon zich er wellicht niet prettig in voelt, waardoor hij het liever helemaal niet draagt of zal gaan dragen.

Natuurlijk kan het zo zijn dat jouw zoon net tussen twee maten van MOVE. zit. In dit geval adviseren wij wel om een maat groter aan te schaffen. Mocht je twijfelen over de maat, schroom dan niet om contact op te nemen met MOVE. Wij staan altijd klaar om je te helpen bij het vinden van de juiste maat voor jouw zoon! Contact formulier

Ga voor basic

Het voordeel van basic items is dat ze stoer en hip zijn, maar het voornaamste voordeel is dat je ze heel goed kan combineren met andere kledingstukken. Die ene broek met dat opvallende kleurtje die achterin de kast beland was, staat toch wel leuk met dat basic grijze shirt – wat maakt dat je dit wat vaker aan zal gaan trekken. Kortom: basic items kan je eenvoudig combineren, wat maakt dat jouw zoon meer draagplezier zal hebben van de nieuwe aankoop!

Vraag advies

Het aanschaffen van een nieuw kledingstuk kan nog weleens wat twijfel veroorzaken. “Is deze kleur niet een heel gewaagde keuze?” of “Staat deze kleur wel goed bij mijn zoon?” zijn vragen die op zo’n moment door het hoofd van een ouder kunnen spoken. Ook al luidt het oude gezegde: “bij twijfel niet doen,” is het bij dergelijke twijfels toch effectief om advies te vragen voordat je overgaat tot een aankoop. Misschien staat die kleur namelijk juist wel heel goed bij jouw zoon of zal een andere kleur hem juist veel beter staan. Wij van MOVE. staan altijd klaar om jou bij enige twijfel te adviseren, dus schroom niet om contact met ons op te nemen! Contact formulier

Kies een Longsleeve

Longsleeves worden vrijwel altijd onderschat, omdat er veelal wordt gekozen voor een sweater of voor een trui. Longsleeves zijn qua draagcomfort echter ideaal, omdat de stof tussen de dikte van een T-shirt en een sweater zit. Het T-shirt is voor de wat frissere dagen vaak nog te koud, terwijl de sweater dan te warm kan voelen tijdens het spelen. De longsleeve is voor deze dagen dus perfect. Bijkomend voordeel van de longsleeve is dat hij goedkoper is dan een sweater, dus het draagt naast het welzijn van jouw kind ook nog eens bij aan het welzijn van jouw portemonnee!

Online kooptips kinderkleding
Online kooptips kinderkleding

Koop niet te veel vooruit

Als je kledingstukken koopt voor jouw kind die eerst nog een paar maanden de kast in moeten, loop je het risico dat het minder gedragen gaat worden. Het belandt misschien eerst wel ergens achterin de kast, waardoor het wordt vergeten. Het kan ook zo zijn dat er een dusdanige groeispurt bij jouw kind plaatsvindt waardoor hij het zelfs helemaal niet meer kan gaan dragen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om in te schatten wat er op een bepaald moment nodig is en vervolgens alleen die items aan te schaffen. Hierdoor is het misschien ook mogelijk om wat vaker een paar items te kopen, in plaats van in één keer een heleboel!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

De MOVE. nieuwsbrief zorgt ervoor dat je altijd als eerste op de hoogte bent. Nieuwe MOVE. collecties, aanbiedingen en unieke kortingscodes voor nieuwsbrieflezers ontvang je simpelweg per mail, waardoor je helemaal niets hoeft te missen. Geen zorgen: we willen natuurlijk niet dat je overrompeld wordt door de nieuwsbrief en daardoor versturen wij die hooguit eens per week. 

Inschrijven is mogelijk onder aan de pagina. 

Kwaliteit in plaats van kwantiteit

Het idee van “veel voor weinig” lijkt helaas mooier dan het in werkelijkheid is. Veel grote ketens bieden meerdere kledingstukken aan voor dezelfde prijs als slechts één merkkledingstuk, maar dit gaat vaak ten koste van de kwaliteit. Als je de kleding na één of twee keer in de wasmachine alweer weg kan gooien is dit afgezien van de prijs natuurlijk erg zonde, want liever heb je er meer plezier van. MOVE. levert hoogwaardige kwaliteit voor een betaalbare prijs, waardoor de kledingstukken lang meegaan – ook als ze vaak gewassen moeten worden.

Verkoop gedragen kleding

Als kleding niet meer gedragen wordt omdat het niet meer past of omdat je erop uitgekeken bent, wordt het vaak weer ver in de kast gestopt of op die eeuwige rommelzolder gezet. Wat is dit eigenlijk zonde, want misschien kan iemand anders er nog wel veel plezier van hebben. Heb jij er weleens aan gedacht om gedragen kleding via marktplaats, sociale media of ouderwets op de vlooienmarkt te verkopen? De opbrengsten kan je namelijk weer gebruiken voor het aanschaffen van nieuwe kleding!

Vind je het te veel werk om alles los te verkopen!? Dan zou je eventueel een pakket aan kunnen bieden, bijvoorbeeld: zes kledingstukken in maat 128 aangeboden voor een totaalprijs van … 

Online kooptips kinderkleding
Online kooptips kinderkleding

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je bestelling.