Gratis verzending vanaf 14,95 & voor 15.00 uur besteld morgen in huis.

Traktaties!

Traktaties!

Traktaties!

Op de crèche, peuterspeelzaal en basisschool hebben we er allemaal mee te maken.. Traktaties! Je kind wordt een jaartje ouder en je mag trakteren. Ik heb tot mijn grote verbazing eens mee gemaakt dat mijn zoontje van de peuterspeelzaal kwam met een zakje, in het zakje zat een lollipop. Zuurtjes en een stuiterballetje zo klein als een middelmaat knikker. Een gevaarlijke keuze!

Daarom lichten wij deze keer een aantal leuke, creatieve en gezonde traktaties voor je uit. 

Let wel op met suiker.

Suiker haalt in het lichaam fratsen uit die te vergelijken zijn met een ritje in een achtbaan: de bloedsuikerspiegel stijgt als een dolle en daalt daarna als een roofvogel in duikvlucht. Ofwel: suiker geeft een kortstondige energie-explosie, gevolgd door een bloedsuikerspiegeldaling die moe en futloos maakt.

Een veelvoorkomend maar onwijs toffe traktatie:

Leuke diertjes met een doosje rozijntjes ingepakt in bloemenpapier. 

Deze diertjes met rozijntjes deelde mijn zoontje uit op zijn laatste dag op de peuterspeelzaal.


Een tijdje geleden vond ik dit, voor de creatieveling onder ons een súper gezonde traktatie gemaakt van fruit en groenten.

Let wel op met de tomaatjes en besjes, deze geven verstikkingsgevaar. Snij ze altijd even in de lengte door midden.

Als laatste herinner ik mij een lekkere traktatie die mijn moeder vroeger eens maakte:

Doop genoeg halve peren in gesmolten pure chocolade, gebruik amandelschaafsel als stekels en rozijntjes als ogen en neusjes. Zet de egels in de koelkast zodat de chocolade hard kan worden en klaar is een lekkere en gezellige traktatie.

Kies voor 70% of meer cacao bij pure chocolade. De cacaoboon bevat goede vetten en B-, D- en E-vitaminen. Bovendien maakt je lichaam door het eten van chocolade serotonine aan. Dat is een belangrijke neurotransmitter in de hersenen die betrokken is bij emoties en gedrag en ervoor zorgt dat je je kalm, ontspannen en evenwichtig voelt.

Erg leuk dat ik (gast)blogger mocht zijn! Alvast een fijne Koningsdag allemaal. 

Groetjes, 

Sharon Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang 15% korting op je bestelling.